Det er ikke rigtigt til at undvære biler nu om dage: de er ganske enkelt geniale maskiner, der gør vores liv betydeligt lettere. Som med alle andre gode ting her i livet, så har ejerskabet af en bil dog også en bagside. En af de helt store ting, man skal være opmærksom på som bilejer, er risikoen for at være involveret i en trafikulykke. Risikoen for at være involveret i en alvorlig ulykke er heldigvis forsvindende lille, og de moderne biler har endda en masse nye sikkerhedsfunktioner der passer endnu bedre på os. Risikoen rammer dog aldrig nul, og derfor er man nødt til at være forberedt på det værste.
Selv hvis du kører helt efter bogen, er 100% vågen bag rattet og ikke laver en eneste fejl, så kan du stadig ske at blive involveret i et uheld. Nogle gange opstår der situationer, som ingen rigtigt har skylden for, men som alligevel resulterer i problemer. Det er specielt noget der kan ske i forbindelse med voldsom storm eller lignende fænomener. Selv på en skyfri sommerdag kan du dog komme i problemer, hvis andre bilister på vejen gør noget forkert. Det er ikke din skyld, hvis en bilist foran dig laver en pludselig opbremsning, eller at nogen ikke respekterer hajtænderne på en sidevej. Andres fejl kan altså resultere i, at du er involveret i en ulykke.
Takket være de strenge krav til designet af moderne biler er man dog ganske godt beskyttet imod fysiske skader som bilist. Den moderne teknolog gør det samtidig endnu mindre sandsynligt, at man kommer slemt til skade, selv hvis uheldet skulle være ude. Men bare fordi man fysisk er okay, så kan sådan et uheld stadig give en helt masse problemer. Hvad gør du eksempelvis, hvis den anden bilist påstår, at uheldet var din skyld? Eller hvis vedkommende stikker af, uden at give dig et telefonnummer du kan ringe til? Det er noget der kan koste én dyrt i retten eller hos forsikringsselskabet. Jeg kører selv rundt i en ny Renault som jeg er rigtig glad for, og det kan altså hurtigt blive dyrt i reparationer, hvis jeg ikke kan bevise at det var den anden bilist der forårsagede uheldet.
Derfor bør man altid have et dashcam i sin bil. Det er et lille kamera der sidder i forruden og filmer alt hvad der sker. Hvis du er så uheldig at blive involveret i en trafikulykke så har du altså det hele på film, og kan dermed dokumentere hvordan uheldet opstod. Med sådan et filmklip i hænderne er der ikke nogen løgnere der slipper afsted med, at kaste skylden over på dig: videoen viser nøjagtigt hvad der skete, og hvem der gjorde noget forkert. Hvis bilisten flygter fra ulykken, så har dit dashcam sikkert fanget deres nummerplade og deres ulovlige adfærd.