Hvad du skal være opmærksom på, inden du låner?

Der kan være mange årsager til, at vi finder det nødvendigt at låne penge. De flester låner sig til ny bil eller bolig, der kan være akutte dyrlæge- og mekanikerregninger eller det kan være indskud til en ny lejlighed. 

Uanset hvad, er der mange øjeblikke i løbet af et liv, hvor et lån kan virke som den helt rigtige løsning på et økonomisk problem. 

Derfor er det en rigtig god ide, at kende sine muligheder og have styr på, hvilke værktøjer der kan bruges til at finde det billigste lån.

Er kviklån den bedste løsning? 

Kviklån er en lånetype, hvor man traditionelt har lånt små beløb, og hvor konsekvensen ofte har været tårnhøje renter og mangelfuld, eller slet ingen, kreditvurdering. Det har med rette givet kviklån et ry for at være den værste låntyper, som du kan optage. 

Heldigvis er det ikke længere lovligt for lånevirksomheder at udbyde lån med tårnhøje renter og ÅOPer. I dag er der et de facto loft, der hedder 25% ÅOP, hvilket er langt under, hvad det var for bare få år siden. 

Men er det så en god ide at tage et kviklån nu?

Nope. Nej. Kviklån er stadig den låntype, der jonglerer med de højeste priser. 

Selvom det er blevet bedre, er det stadig muligt at finde lån, der har høje renter.  Disse lån er heldigvis ofte de korte kviklån, der typisk betales af efter 3 til 6 måneder. Og selvom det stadig er dyrt, er det langt under tidligere priser.

Hvad du skal gøre i stedet 

I stedet for at optage et kviklån, bør du i stedet kigge efter såkaldte forbrugslån. Forskellen er egentlig ikke så stor, da begge lån hører under paraplyen, usikrede lån. 

En enkelt markant forskel er dog prisen, hvor lån med betegnelsen ??forbrugslån?? ofte er billigere end kviklån. Samtidig er det som regel også rigtige banker, der tilbyder forbrugslån, så du også er sikker på at få en ordentlig kreditvurdering. 

Du kan optage forbrugslån helt ned til 5000 kroner, selvom de fleste banker først tilbyder forbrugslån, når du skal bruge 10.000 kroner. 

Sådan får du det billigste forbrugslån 

Som sagt er der mange banker, der kan hjælpe dig med et forbrugslån. Problemet er, at du derfor ikke ved på forhånd, hvilken bank der er billigst. 

Løsningen er dog forholdsvis ligetil. 

Hvis du benytter dig af en låneformidler, har du mulighed for at få tilbud fra en lang række banker uden at skulle undersøge markedet selv. Det foregår ved, at du laver en forespørgsel hos en låneformidler, der derefter finder tilbud til dig. Det er en proces, der typisk varer en time, og du kan derefter vælge det mest attraktive lån blandt dine tilbud.

LendMe er Danmarks største låneformidler, og samarbejder i skrivende stund med 15 forskellige banker, som alle du har mulighed for at få tilbud af. Du vælger som sagt blot det billigste tilbud og sparer på den måde både en masse tid og penge. 

Det er både gratis og uforpligtende at ansøge via en formidler som LendMe, og du kan starte allerede nu på lendme.dk