De bedste julehistorier for børn

Det er snart jul, og det betyder, at det er tid til at tænde op i pejsen, krydre julemaden og se de bedste julefilm. Men det er også tid til at læse julehistorier. For børn er julen en magisk tid, og der er intet bedre end at høre en god julehistorie, mens sneen daler ned fra himlen. Her er tre af de bedste julehistorier for børn

Julemandens rejse

Julemanden har travlt i december med at forberede alt til jul. Men en dag får han et brev fra et lille barn, der fortæller, at han ikke har fået noget til jul. Julemanden beslutter sig for at tage afsted for at hjælpe barnet. Men på sin rejse møder han mange forhindringer, der truer med at ødelægge julen. Dette er virkelig en eventyrlig julehistorie, en historie, der vil få børnene til at drømme sig væk, og som også vil få de voksne til at drømme sig tilbage til deres egen barndom.

Nissefar og snemanden

Nissefar er en travl mand, der er meget optaget af at passe sit arbejde i julen. Men en dag får han besøg af en snemand, der fortæller, at han er blevet forladt af sin familie. Nissefar tager snemanden med hjem og viser ham, hvordan man kan være en del af en nissefamilie. Mange børn har altså en forestilling om, at julemanden og nisserne altid er sammen og fejrer jul sammen. Men det er ikke altid tilfældet. Nissefar og snemanden er en fin lille julehistorie, der viser, at alle har brug for en ven.

Drengen de kaldte Jul

Den sidste julehistorie på listen handler om en dreng, der bliver flyttet fra byen og ud i skoven. Her møder han en masse nisser og snemænd, der ikke har noget navn. Drengen giver dem alle navne, og han kalder sig selv Jul. Denne julehistorie handler om, at man selv kan skabe sin egen lykke, uanset hvor man er. Det er en hyggelig julehistorie, der er god for børn, der ikke helt ved, hvad julen går ud på.

Konklusion

Det er tid til at læse julehistorier, og det er vigtigt, at man læser de rigtige julehistorier for børnene. Man kan ikke bare læse en hvilken som helst julehistorie. Her er altså tre fine julehistorier, der vil få både store og små til at drømme sig væk. Jeg håber denne artikel har givet dig ideer til, hvilke julehistorier, du skal læse for børnene. Så kan du bare sætte dig godt til rette i sofaen og læse en af de mange fine julehistorier, der er derude. Jeg ønsker dig og dine kære en rigtig glædelig jul.