Små kødboller med tomatsalsa

24 stk.

Ingredienser

400 g hakket oksekød
1 æg
2 spsk. mel
lidt mælk
2 fed hvidløg
1 bdt. bredbladet persille
salt, peber
vindruekerneolie til stegning

Tomatsalsa:
1 ds. flåede, hakkede tomater
½ kg. solmodne tomater
10 soltørrede tomater
1 grøn peberfrugt
1 fed hvidløg
evt. 1 grøn chili
salt, peber
lidt sukker
1 potte frisk basilikum

Fremgangsmåde

Rør kødet sammen med æg og mel. Tilsæt lidt mælk til farsen har en sammenhængende, lind konsistens. Tilsæt knust, hakket hvidløg og finthakket bredbladet persille. Krydr med salt og peber. Stil farsen koldt 30 minutter. Form farsen til små boller. Varm olien i en lille gryde, og steg kødbollerne til de har taget farve.
Hak de solmodne tomater groft og de soltørrede tomater, peberfrugten og hvidløget fint. Bland de 3 slags tomater sammen med peberfrugt, hvidløg og evt. finthakket chili. Krydr med salt og peber. Smag til med sukker. Vend til sidst frisk basilikum i.