Hvordan vælger man det rigtige Learning Management System?

I dag er der et overvældende udvalg af Learning Management systemer, og det er næsten uoverskueligt at navigere rundt på markedet. Så hvordan finder du det, der passer perfekt til din virksomheds behov? Faktisk minder det lidt om dating, at finde det rigtige LMS system. Det er en udvælgelsesproces, som består af nogle enkle trin, og et langvarigt samarbejde.

 

Kom ud på markedet

Først skal du identificere, hvad du har brug for og hvilke læringsbehov, der er.

Hvad er dine grundlæggende lærings- og udviklingsmål? Hvilke færdigheder og informationer skal medarbejdere få ud af træningen? Fokuserer du udelukkende på onboarding nye medarbejdere? Eller har du også planer om at udvikle mere erfarne medarbejdere? Før du selv begynder at undersøge markedet, skal du altså have et overblik over virksomhedens læringsbehov. Dernæst er det tid til at være nysgerrig og undersøge hvem, der er derude, og hvad de kan tilbyde dig.

 

Kemien skal være der

Det handler ikke kun om et godt udseende. Ved første øjekast er det måske smukt, men et lækkert design opfylder ikke nødvendigvis dine behov. Du har brug for en partner, der vil udvikle sig med dig, og sammen skal I være i stand til at levere en bredvifte af indhold. Du skal kunne forestille dig en fremtid sammen med de forskellige LMS systemer.

 

Kommunikation og tillid

Du kan ikke forvente, at alt er gnidningsfrit, når systemet flytter ind. Man kan ikke stå alene med implementeringen, derfor er det vigtigt, at din LMS-udbyder er med i hele processen. Implementering af et nyt system kræver rådgivning og sparring, hvis det skal blive en succes.

 

Mødet med familien

Hvem er den fremmede, man har taget med hjem? Når det nye LMS system skal præsenteres for medarbejderne, skal alt være på plads, og systemet skal være klar. Kollegerne skal ikke blot se det som et andet system, de skal vide, hvordan det vil hjælpe deres hverdag og gøre deres liv bedre.

 

Parløbet begynder

Det er en rejse, som påbegynder med et nyt Learning Management System. Tiderne skifter hurtigt, og det samme gør virksomhedens læringsbehov. Vi lever i en tid, hvor nye teknologier udvikles og introduceres hurtigere end nogensinde før. Så du skal finde en udbyder, der vil være med på hele rejsen. Derfor er det en god ide, at afstemme med udbyderen på forhånd, også i forhold til deres fremtidige udviklingsplaner, og om de kan imødegå virksomhedens fremtidige læringsbehov.